Spriječite proljetnu prehladu prirodnim antibioticima

| Health |


Prehladi i virusi su s naglim promjenama vremena ponovno postali naša briga. Bolno, crveno grlo i  začepljen nos samo su neki od simptoma koji se uspješno mogu otkloniti prirodnim putem.

Izdvojili smo za vas tri prirodna antibiotika koja efikasno jačaju imunitet i spremaju organizam za borbu s virusima i bakterijama.


Češnjak

Češnjak sadrži sastojke koji se aktivno bore protiv virusa i prehlada. Ljudi koji svakodnevno jedu češnjak imaju 30 % manje rizika od raka debelog crijeva,a čak 50 % manje rizika od raka želuca. Bogat je i antioksidansima koji uspješno sprječavaju upale ili se s njima efikasno bore. Češnjak spada u najzdravije namirnice, a osim na prehladu, utječe i na smanjenje srčanih oboljenja.


Ulje origana

Istraživanja su pokazala da ulje origana spada u jedan od najjačih prirodnih antibiotika. Potiče rad imuno sustava i priprema ga za uspješnu borbu sa virusima, bakterijama pa čak i gljivičnim oboljenjima. Ulje origana ima jaka antibakterijska svojstva, a istovremeno djeluje umirujuće. Posebno je učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže niz aktivnih sastojaka koji imaju antioksidativna i antibakterijska svojstva. Njihovo svakodnevno konzumiranje spriječiti će razne infekcije, uključujući bolesti dišnog i srčanog sustava.

Ako želite ojačati imunitet i spriječiti prehladu koja je sada  svuda oko nas, uvedite ove namirnice u svakodnevni jelovnik i budite „zdravi kao dren“ !