Riješite se stresa dodirom ove točke na uhu

| Health |

Riješite se stresa dodirom samo jedne točke u uhu.

Postoje mnoge jednostavne tehnike kojima si možete olakšati, ali vjerojatno je najteže uočiti i biti svjestan da ste pod stresom.
Stres predstavlja psihološki i fiziološki odgovor na neke specifične zahtjeve iz naše okoline kako bismo mogli izdržati određena fizička i mentalna opterećenja.

Stres može biti odgovor na oboje ugodna i neugodna iskustva, ali ono što ih povezuje jesu naše reakcije. Reakcije na stres mogu biti različite - od znojenja, crvenila - pa sve do glavobolja i nesanica. Neki oblici stresa su bezopasni i kratkoročni, ali neke od naših reakcija dugoročno mogu ozbiljno utjecati na kvalitetu života.

Prvo što trebate uraditi u takvim trenucima je pokazati osjećaje. Nemojte ih zadržavati u sebi.
Nakon toga uklonite sve fizičke posljedice stresa psiho-refleks terapijom koja podrazumijeva masiranje izvjesne točke u uhu.
Masirajte uho u točki koju kineski liječnici nazivaju Shen Men, tj. u prijevodu „Nebeska ograda“. Ona se tako naziva jer njeno masiranje vraća nebesku energiju u tijelo.
Masiranje Shen Men točke pomaže u poboljšanju ukupnog zdravlja organizma, smanjuje stres i povećava dotok energije.

Uz pomoć štapića za uši pritisnite ovu točku i nježno je masirajte. Ovu tehniku prakticirajte svaku večer prije spavanja.