Razlozi da počnete konzumirati spirulinu

| Health |Pixabay

Spirulina je vrsta modrozelene alge koju pronalazimo u jezerima i oceanima. Bogata je vitaminima i važnim hranjivim tvarima zbog čega je i postala toliko popularna. Spirulina je kompletni protein što znači da sadrži svih 9 esencijalnih masnih kiselina, a rijetki znaju da spirulina sadrži čak 10 puta više beta karotena od mrkve.

Spirulina ima odlična detoksikacijska svojstva, a istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka. Ima moćno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

Odličan je izvor antioksidansa koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i potiču regeneraciju stanica., a stručnjaci tvrde da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka.

Spirulina je postala jako popularna kod osoba koje vode borbu s viškom kilogramima jer pomaže u kontroli apetita i ublažava žudnju za grickalicama. Brzo stvara osjećaj sitosti, što uvelike olakšava održavanje zdrave tjelesne težine.

Jedan od razloga zašto je spirulina dobra za mršavljenje je i velik udio proteina, vitamina i minerala, što znači da vam spirulina daje potrebnu energiju, a ne sadrži šećere i ugljikohidrate. Stručnjaci ističu da se za zdravo mršavljenje ne biste trebali osloniti samo i isključivo na spirulinu jer ovakva metoda mršavljenja nije zdrava i dat će kratkoročne rezultate.

Spirulina je popularni dodatak prehrani koji se vrlo često uzima prije treninga jer poboljšava izdržljivost i uklanja umor. Odličan je izvor lako probavljivih proteina pa se upravo zbog toga preporučuje svima koji intenzivno vježbaju.