Razlozi da češće idete na plažu

| Health |

Instagram/@butwhatshouldiwear

Osim što je ljeto omiljena sezona većini ljudi, ono nam omogućuje da svoje brige ostavimo na pijesku i okupamo se u blaženstvu mora.

Stvar je u tome da taj osjećaj nije samo u našim glavama. Postoji stvarno istraživanje koje je potvrdilo činjenicu da je provođenje vremena na ili uz plažu dobro za vaše mentalno i fizičko zdravlje. Ljudi koji žive u blizini plaže imaju ukupno bolje opće zdravlje i dobrobit .

Drugi navodi uključuju osjećaj smirenosti zbog slušanja oceana i opuštanje živčanog sustava zbog smanjenja gradske buke i tehnologije. To se još naziva i „plažni mozak“. Ovaj fenomen je čudesan, ali ne iznenađuje u potpunosti.
U nastavku pročitajte zašto bi više vremena trebali provoditi na plaži.

Što je "mozak na plaži?"

Znamenitosti i zvukovi plaže izravno utječu na našu psihu. 'Plažni mozak' integrira mentalne i fizičke dobrobiti, odnosno pruža specifičan put za postizanje istog stanja uma i tijela.

Koje su izravne koristi?

Sunce podiže naše raspoloženje i razinu energije te pruža prirodno svjetlo i vitamin D koji su neophodni za metabolizam, zdravlje kostiju i imunološku funkciju. Pijesak u prirodi ima učinak uzemljenja i pokazalo se da povećava vaše raspoloženje. Ovo je fenomen koji se zove " uzemljenje " i vrlo je stvaran. Pokazalo da negativni ioni u slanom oceanskom zraku smanjuju upale i poboljšavaju imunološku funkciju.

Povećana opuštenost koju imamo na plaži pomaže u smanjenju toksičnih hormona stresa u vašem mozgu i tijelu. Također, pomaže u smanjenju napetosti mišića, poboljšanju usredotočenosti i pozornosti te poboljšanju sveukupnog osjećaja mira, sreće i blagostanja. Dakle, ne samo da se smanjuje ono što uzrokuje problem, već se poboljšava sposobnost našeg mozga da radi u najboljem redu.