Pristupačne namirnice koje uvijek trebate imati u hladnjaku

| Health |

 

Svi smo svjesni činjenice da živjeti zdravo nije nimalo jeftino.

Bio proizvodi, domaći proizvodi na placu i sve što se “zeleni”, a nije iz vlastitog vrta, znatno je skuplje od recimo gaziranog pića, grickalica ili smrznute pizze. Drugi put kad idete u dućan, ponesite sa sobom naš popis i budite spremni za hladnije mjesece koji su pred nama - i to zdraviji i energičniji no ikad!

Jabuke

Vjerovali ili ne, ali jabuka dnevno bitno odgađa naše buduće posjete doktorima. Također odličan antioksidans, a čini čuda u sprečavanju starenja i odgađanju znakova iste.

Banane

I kalijem bogate banane na popisu su jeftinih namirnica koje su dobre za vas! Jedite ih sirove ili pečene u raznim kombinacijama s kruhom i kolačima.

Grah

Proteini i vlakna u grahu ne mogu vam škoditi. Napravite juhu i paprikaš, a za one koje ne vole grah, tu su zamjene u obliku slanutka ili pak crnog graha.

Pileća prsa

Sastoje se od takozvanih dobrih proteina koji ne samo da su dobri za vaše zdravlje nego vas i drže sitima pa se nećete morati u toku dana baciti na grickalice.

Jaja

“Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje” poslovica je koju slušamo od malena. Iako, jaja ne podrazumijevaju samo doručak. Mogu biti vrlo hranjiv obrok u bilo koje doba dana. Dodajte luk, špinat i malo sira i imate ukusan omlet spreman u par minuta.

Konzervirana rajčica

Konzervirane rajčice koriste se u nizu recepata za umake, juhe, variva i čili. Brzo, a jeftino!

Mrkva

Bugs Bunny nije bio blesav kada je po cijele dane jeo mrkvu. Skuhajte je, stavite u umak ili variva ili pak jedite sirovu s nekim umakom.

Smrznuto voće

Smrznute bobice i voće mogu biti divna poslastica tijekom cijele godine. Ako ne patite za svježim voćem, odmrznite ih, stavite u mikser, dodajte jogurt i imate smoothie idealan za ovo doba godine.

Grožđe

Najbolji antioksidansi koje nam priroda nudi. Sve ostalo je suvišno!