Namirnice pomoću kojih ćete pobijediti mamurluk nakon izlaska

| Health |

 

Svima nam se dogodilo da se dan nakon lude zabave cijeli osjećate loše i da smo pokušali sve što ste čuli da pomaže u liječenju mamurluka, ali ništa nije upalilo.

Lijek za mamurluk ne postoji, ali neke namirnice mogu biti od velike pomoći u njegovom ublažavanju.

Neki se kunu da kava rješava sve probleme, drugi da je rješenje u hamburgeru, a stručnjaci tvrde kako te namirnice pogoršavaju simptome mamurluka. Istražili smo što kažu stručnjaci i za vas pronašli namirnice koje pomažu kod mamurluka.

Banane

Banane su jako dobre u borbi protiv mamurluka. One sadrže veliku količinu kalija pa ako ih budete jeli, vratit ćete razinu kalija u organizmu u normalu.

Jaja sadrže aminokiselinu koja se naziva cistein i koja lomi acetaldehid, nusproizvod koji nastaje kada jetra razbija etanol. Osim toga, bogata su B vitaminima, za koje su studije ustanovile da pomažu sa simptomima mamurluka.

Hrana bogata proteinima

Hrana koja ima visoku razinu proteina, kao što je govedina, može obnoviti nedostatak aminokiselina, a orašasti plodovi, osim što su bogati proteinima, doprinose poboljšanju razine magnezija koji je vjerojatno opao zbog konzumacije alkohola.

Zobene pahuljice

Zobena kaša je savršen izbor za ublažavanje mamurluka jer zobene pahuljice sadrže B vitamin, kalcij i magnezij, a lako su probavljive i smiruju probavu.

Važno je da jutro nakon zabave pijete puno vode i pića bogatih elektrolitima, kao što su kokosova voda i sportska pića. Kako vam je zbog alkohola dehidrirao organizam, sada taj nedostatak tekućine morate nadoknaditi.