Namirnice koje ne trebate konzumirati zajedno

| Health |

Instagram/ @glamourmagazine

U lošoj prehrambenoj kombinaciji i zdrave namirnice mogu postati neprijatelji zdravlja i uzrokovati umor, probleme sa želucem i gomilanje kilograma. 

Pri kombiniranju hrane se pridržavajte osnovnog pravila - ne jedite istovremeno namirnice koje se probavljaju brzo i one koje se probavljaju sporije.

4 kombinacije koje ne trebate konzumirati:

Riba i plodovi mora i sir i mliječni proizvodi 

Iz jelovnika izbacite sendvič od tune ili dimljenog lososa sa sirom, uz pizzu od plodova mora ne jedite jogurt i ne kombinirajte tjesteninu s morskim plodovima i vrhnjem.

Bijeli kruh i marmelada 

Doručak bogat šećerom, bez proteina i s vrlo malo masti, može biti okidač za prejedanje tijekom dana. Da biste ga obogatili vlaknima, zamijenite bijeli kruh onim od cjelovitih žitarica, a marmeladu maslacem od kikirikija koji sadrži masti i proteine.

Dinja i pršut

Dinja (puna voćnog šećera) u spoju s pršutom (koji sadrži proteine i masti) opterećuje želudac. Zato je najbolje jesti dinju samu, kao i sve voće bogato šećerima.
Banana i mlijeko (ili jogurt) - Ova kombinacija stvara osjećaj težine u želucu. Ipak ako volite frape od banana, odaberite zrelu bananu .

Vino i kava

Kombinacija vina i kave je posebno opasna za srčane bolesnike jer povećava broj otkucaja srca i samim tim rizik od srčanog i moždanog udara.