Najbolji detox savjeti nakon blagdana

| Health |

Instagram/@camilacoelho

Masna hrana, alkohol i slatkiši obilježavaju blagdansku sezonu.

No, po završetku božićnih zabava i ručkova te završetkom party sezone dolazi red na detoksikaciju i pripremu na gubitak svih dobivenih suvišnih kilograma.

Ako Novu godinu želite započeti s prijeko potrebnom detoksifikacijom, u nastavku pročitajte najbolje savjete kako, u kratkom roku, vratiti svoj organizam u prvobitno stanje.

Detox s puno vode

Ništa ne ispire toksine iz tijela učinkovito kao voda.

Započnite dan s velikim čašom vode i pokrenite svoj metabolizam, a dvije do tri litre vode dnevno trebale bi vaš organizam vratiti u ravnotežu.

Najbolje bi bilo nekoliko dana izbjegavati kavu, alkohol i crni čaj kako bi vodeni lijek još bolje djelovao.

Veganski tjedan

Tijekom Božića pretjerujemo u svemu, posebno u mesnim proizvodima čiji prevelik unos može poremetiti ravnotežu tijela zbog čega se brzo počinjemo brzo umarati i generalno se osjećamo loše.

Najbolja opcija za vraćanje energije i čišćene tijela bio bi veganski tjedan, odnosno suzdržavanje od životinjskih bjelančevina.

Jedite puno voća i povrća te orašastih plodova, a posebno su prikladne mahunarke poput quinoe i leće.

Ništa nije tako bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima kao zeleno povrće. Osim toga, povrće kao što je brokula, špinat i šparoge prepune su klorofila koji pročišćava krv.

Sauna

Iznojite sve otrove iz tijela s jednostavnom posjetom sauni.

U kombinaciji s masažama, sauna ima dvostruki detoksifikacijski učinak, a ako nemate pristup sauni, topla kupka kod kuće imat će sličan učinak.

Nakon kupanja u kadi obavezno napravite peeling ili masažu sa suhom četkom te se zatim ponovno isperite. Naime, zbog znojenja, u toploj vodi, toksini se prenose na površinu kože te se zato moraju isprati.

Hodajte

Krenite lagano. Nitko vas ne savjetuje da nakon mirovanja i uživanja u hrani i piću naglo krenete s teškim treninzima, već vas savjetujemo da sve što vam je dovoljno blizu obavljate pješke, a ne automobilom ili javnim prijevozom.

Hodanje pokreće metabolizam i cirkulaciju te jača kardiovaskularni sustav, a sam 20 minuta hodanja dnevno imat će pozitivne učinke na zdravlje, ali i um.