Najbolje zamjene za kravlje mlijeko koje su zdrave i ukusne

| Health |

Instagram/@almondcow

Ako želite prestati piti tradicionalno kravlje mlijeko, pronašli smo za vas zdrave alternative.

Iako postoje biljne alternative za većinu mliječnih proizvoda, one obično nemaju toliko proteina kao mlijeko na koje smo tradicionalno navikli. Niti proteina niti masnoća, ali to ne znači da su automatski bolje varijante za vaše zdravlje. Ipak, ako iz nekog razloga želite pronaći alternativu u mlijeku od biljnih izvora, postoje razne zdrave varijante.

U nastavku vam donosimo 3 zdrave i ukusne alternative kravljem mlijeku koje će vam se sigurno svidjeti.

Bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko ima lagan, slatki okus koji možete koristiti u raznimreceptima. Dobar je izvor vitamina E i kalcija, a ima malo kalorija i masti. Obavezno kupujte nezaslađenu verziju ili još bolje - napravite svoje mlijeko. Jako je lako i jednom kad ga probate više nikad nećete kupovati ono iz trgovine.

Kokosovo mlijeko

Kokosovo mlijeko još je jedna popularna alternativa kravljem mlijeku. Niska razina masti i proteina, a laganog i bogatog okusa - vjerujte nam kad vam kažemo da ćete se brzo zaljubiti u ovo mlijeko.

Rižino mlijeko

S obzirom na to da su neki ljudi alergični na orašaste plodove, izbor alternativa koje uopće mogu konzumirati jako je malen. Na sreću, rižino mlijeko jedno je od rijetkih hipoalergenskih mlijeka, što znači da ne uzrokuju alergijske reakcije u pojedinca. No, rižino mlijeko nema preveliku nutritivnu vrijednost i poput mnogih drugih biljnih alternativa mliječnim proizvodima, ima jako malo proteina i visoku razinu ugljikohidrata pa pripazite na dnevni unos istih.