Način ispijanja zelenog čaja koji topi masne naslage

| Health |

Pixabay

Svima nam je poznato koliko zdravstvenih koristi ima zeleni čaj te da je znanstveno dokazano kako pomaže pri gubitku suvišnih kilograma.

No, važno je znati kako pravilno konzumirati zeleni čaj, kako biste dobile sve njegove benefite.

Postoje različiti proizvodi koji sadrže zeleni čaj, od jogurta i sokova do tjestenine, ali postavlja se pitanje djeluje li on u svim tim oblicima na topljenje masnoća.

U nastavku pročitajte kako ispravno konzumirati zeleni čaj.

Kvaliteta

Kvaliteta zelenog čaja može se razlikovati od brenda do brenda te ovisno o dodanim sastojcima.

Zato izaberite zeleni čaj koji ne sadrži umjetne konzervansa, već samo prirodne sastojke.

Kuhanje

Važno je znati da voda ne smije proključati prilikom kuhanja čaja, već biste vodu s vatre trebali maknuti čim se pojave prvi mjehurići.

Zatim biste vodu trebali preliti preko čaja i pustiti da odstoji 2 do 4 minute, a sam čaj trebali biste popiti vrč jer on tada ima najbolji efekt.

Bez šećera

U današnje su vrijeme sve popularniji zeleni čajevi s dodatkom voćnih ili drugih ukusa, ali zbog njih zeleni čaj gubi svoje blagodati..

Naime, ako dodana aroma uključuje šećer, onda čaj sadrži više kalorija te samim time više ne pomaže istopiti masne naslage.

Rok trajanja

Što je vaš čaj svježiji to ćete iz njega izvući više benefita, a nakon otvaranja vaš čaj ne bi trebao stajati otvoren duže od 6 mjeseci jer onda gubi svoja svojstva i antioksidanse koji ubrzavaju metabolizam te tope masne naslage.