Mandarine su savršeno voće za imunitet

| Health |

 

Vrijeme mandarina polako dolazi, a ovo voće je puno blagodati za vaše zdravlje.

Mandarine su voće pune hranjivih sastojaka i vitamina koje vam mogu pomoći u sprječavanju bolesti poput gripe, ali će vam pomoći i u borbi protiv viška kilograma. Sto grama mandarina sadrži 46 kalorija, 0,3 g masnoće, 210 mg kalija, 33 mg kalcija, 11 mg magnezija i 30 mg vitamina C.

Osim toga, ovo voće ima višestruke zdravstvene koriste.

Donosimo vam 5 blagodati koje mandarine imaju za vaše zdravlje:

Smanjuju kolesterol
Antioksidanti koji su prisutni u mandarinama pomažu u smanjenju lošeg kolesterola i potiču dobar kolesterol. Mandarine sadrže i vlakna koje pomažu u čišćenju arterija od lošeg kolesterola te održavaju stabilan krvni tlak.

Pomažu kod mršavljenja
Mandarine su sjajan izvor vlakana pa će vaš želudac ostati puniji. Konzumacijom mandarina ćete smanjiti želju za hranom.

Jačaju imunitet
S obzirom na to da su mandarine pune vitamina C, one mogu dati i do 80% potrebnog dnevnog unosa ovog vitamina. Vitamin C u mandarinama je presudan u prevenciji prehlade i od velikog je značaja za pravilno funkcioniranje zdravog imunološkog sustava.

Zdrava koža
Redovito konzumiranje soka od mandarine čini kožu ljepšom, zdravijom i daje joj poseban sjaj. Osim toga, hranjive tvari koje posjeduju mandarine mogu vam pomoći u borbi protiv starenja..

Rast kose
Mandarine su bogate vitaminom E i B12, a ti su vitamini jako važni da vam kosa bude zdrava, sjajna i snažna.