Bez obzira na to jedete li ih sirove ili obrađene, kruške su odlična namirnica za zdravlje.
Stručnjaci neprestano ističu važnost unosa voća, a kruške su jedna od najzdravijih.
Bogat su izvor vitamina, antioksidansa i vlakana te sprječavaju nastanak raznih bolesti. Jedna kruška srednje veličine sadrži samo 96 kalorija što ju čini izvrsnom dijetnom namirnicom.
Istraživanja su pokazala da kruške reguliraju razinu šećera u krvi i sprječavaju nastanak otpornosti na inzulin, a najzdravije su crvene kruške jer sadrže antocijanin koji smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.
Jedna kruška sadrži oko 5,1g vlakana, što je 20% od preporučene dnevne vrijednosti. Odlična vijest jest da kruška sadrži topiva vlakna koja snižavaju razinu lošeg (LDL) kolesterola. Izvrsna je namirnica koje potiče probavu i pomaže u sprječavanju nadutosti
Kruška je odlična namirnica za jačanje imuniteta zbog toga što je bogata antioksidansima koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu. Sadrži vitamine i minerale koji pomažu tijelu da se obrani od gripe i prehlade, a sok od svježe iscijeđene kruške pomaže smanjiti visoku tjelesnu temperaturu.