Kokosova voda pomaže kod mršavljenja i čisti organizam od toksina

| Health |

 

Kokosova voda je sve popularniji napitak i već se može pronaći na svim policama trgovina. No koliko je ovaj napitak uistinu dobar za zdravlje?

Kokosova voda dobiva se iz sredine samog ploda kokosovog oraha, ne iz mesa kokosa i ne treba je miješati s kokosovim mlijekom jer je puno manje kalorična - ima samo 20 kalorija na 100 mililitara.

Ekstremno je hranjiva i zdrava te u sebi sadrži mnoštvo vitamina, minerala,biljnih hormona, aminokiselina i ugljikohidrata. Posebno obiluje vitaminom B, koji je nezamjenjiv za na živčani sustav, vitaminom C koji stimulira naš imunološki sustav, željezom koje dobro utječe na razne vrste anemije i kalijem, koji je neophodan za zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Kokosova voda koristi se još od davnina jer je dokazano da je njen sastav najsličniji ljudskoj krvnoj plazmi. Ima nebrojeno pozitivnih efekata na zdravlje ljudi – poboljšava imunitet, utječe na regulaciju tjelesne težine, daje energiju, ima antivirusna i antibakterijska svojstva, uspješno se bori protiv upalnih procesa u organizmu te regulira rad živčanog sustava.

S obzirom na to da je izuzetno niskokalorična, a jako hranjiva i puna elektrolita, preporučuje se ljudima koji imaju ekstremne fizičke napore, kao zdrava alternativa za hidrataciju organizma.

Nutricionisti preporučuju piti jednu do maksimalno dvije čaše kokosove vode dnevno.