Koje namirnice trebate izbjegavati tijekom toplih proljetnih dana?

| Health |

 

Za vrijeme toplih proljetnih dana je također potrebno čuvati zdravlje, a jedan od ključnih faktora je prehrana.

Tijekom zime su organizmu potrebni sastojci iz hrane koji pomažu tijelu održavati toplinu, ali istu prehranu ne biste trebali zadržati i tijekom toplih proljetnih dana. Tijelu je potrebno vrijeme da se prilagodi na visoke temperature, a u nastavku vam donosimo popis namirnica koje trebate izbjegavati.

Junk food
Junk hrana i zdravo tijelo ne idu jedno s drugim, posebice tijekom ljeta pa bi bilo dobro izbjegavati brzu hranu, posebice tijekom proljeća I ljeta. Koža može postati masnija zbog pržene hrane, a rezultat su i akne.

Začini
Začini se koriste za poboljšanje okusa, boje i arome hrane, mnogi od njih su korisni za zdravlje, ali tijekom toplih dana ne treba pretjerivati s njima jer mogu uzrokovati probleme s probavom.

Meso
Malo je vrsta mesa čija priprema ne zahtijeva velike količine ulja i začina. Hrana koja nije vegetarijanska se teško probavlja zbog ulja i začina, a time se stvara pritisak na probavni sustav. Tijekom proljeća se preporučuje izbjegavati prevelike količine mesa kako bi se izbjeglo prekomjerno znojenje i problemi s probavom.