Koji su uzroci glavobolje i kako se riješiti bolova prirodnim putem?

| Health |

 

Glavobolje i migrene su od svih bolova oni na koje se ljudi u današnje vrijeme najviše žale.

Na psihičko i fizičko zdravlje najviše utječu preopterećenost organizma, nepravilna prehrana, svađe, stres i umor. I vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom nije imala glavobolju.

Ako imate česte glavobolje i stalno posežete za tabletama, trebate potražiti alternativno rješenje kao što je promjena prehrane.

Promijenite način prehrane i uvrstite u jelovnik namirnice koje mogu ublažiti glavobolje.

Instagram/ @micadeli_

Uobičajeni doručak zamijenite avokadom koji je jako bogat antioksidansima. Redovnim konzumiranjem ovog tropskog voća ćete umiriti migrenu na duže vremena. Protiv jakih glavobolja djelotvorne su i smokve, ali i losos koji sadrži omega 3 masne kiseline i vitamin B2. Losos sprječava taloženje trombocita koji je odgovoran za česte migrene.

Dehidracija je jedan od glavnih uzroka glavobolje. Najbolji lijek protiv toga je piti što više tekućine i konzumirati namirnice poput mrkve, krastavaca i celera. Protiv migrene efikasno djeluje i jogurt koji se svakodnevno preporučuje u prehrani.

Kada vas naglo zaboli glava, može vam pomoći i limun u oblike limunade u koju, umjesto šećera stavite dvije žličice soli.