Koji su najčešći uzroci nesanice?

| Health |

Nesanica je jako raširen problem i jedan od najčešćih poremećaja spavanja, a u nastavku vam donosimo kako se riješiti ove neugodne pojave.

Naše tijelo radi i kada spavamo. Tijekom noći se reguliraju hormoni i oporavljaju mišići pa je kvalitetan san neizostavna stavka za pravilno funkcioniranje organizma.

U nastavku vam donosimo 3 najčešća uzroka nesanice i kako ih se riješiti.

Grčevi

Ako se grčevi pojavljuju samo ponekad, oni uglavnom nisu znak ozbiljnijeg zdravstvenog problema. Ali ako se to događa stalno, moguće je da vam je organizam dehidrirao, da imate anemiju, nedostaju vam elektroliti ili patite od artritisa.

Znoj

Pokušajte riješiti problem znojenja tako što ćete nositi prozračne materijale I potruditi se da prostorija bude malo hladnija od sobne temperature.. Ako to ne pomaže, provjerite jesu li hormoni uzrok znojenja pa će vam liječnik propisati potrebne lijekove kako biste riješili ovaj neugodan problem.

Kašalj

Ako vas noću budi kašalj, a niste prehlađeni, to može biti pokazatelj astme, problema s dišnim sustavom. ili srčanih bolesti. Astma se obično pogoršava kasno navečer, a ljudi koji imaju srčane bolesti ponekad kašlju kada leže duže vremena jer im se nakuplja voda u plućima.