Koje zdrave namirnice ne trebate držati u hladnjaku?

| Health |

Bobičasto voće

Ljetna sezona je u punom zamahu, tržnice su prepune svježeg voća i povrća, a s obzirom na to da pokušavamo biti fit i zdravi do ljeta - većina našeg hladnjaka se sastoji upravo od tih namirnica.

No jeste li znali da je neko voće i povrće bolje ne držati ih u hladnjaku?

U nastavku vam donosimo 8 namirnica koje ne trebate držati u hladnjaku.

Rajčice
Rajčice u hladnjaku gube okus i boju. Držite ih na hladnom, ali ne u hladnjaku. Ako prerano dozru, upotrijebite ih za sataraš ili šalšu.

Dinja i lubenica
Za dinju I lubenicu je bolje da budu na sobnoj temperaturi jer tako čuvaju antioksidanse. Tek kad je narežete, može u hladnjak i to čak na 2 - 3 dana.

Krumpir
Na jako niskoj temperaturi krumpir gubi škrob pa ga čuvajte na hladnom i mračnom mjestu izvan hladnjaka.

Luk
Od vlažnosti zraka u hladnjaku, luk postaje pljesniv i kašast. Tek kad ga odrežete, ostatak možete spremiti u vrećicu u ladicu s povrćem.

Češnjak
Svjež okus češnjaka zadržat ćete spremanjem u hladnom, suhom i provjetrenom prostoru. Kad otvorite češanj češnjaka, potrošite ga u roku 10 dana.

Jabuke
Jabuke je najbolje staviti u zdjelu na stolu. Voće u kuhinji donosi pozitivnu energiju, a i lijepo ih je za vidjeti. Tek ako ih ne pojedete u tjedan ili dva, produžite im vijek trajanja stavljajući ih u hladnjak.

Bobičasto voće
Svježe ubrano bobičasto voće jedite sobne temperature jer su tako ukusnije. Tek za duže trajanje ga stavite u hladnjak, ali pripazite da je suho.

Breskve, marelice i šljive
Ovim voćkama dopustite da sazru na sobnoj temperaturi, a najbolje ih pojedite odmah. Ako ih stavljate u hladnjak, obavezno ih pojedite u nekoliko dana.