Kako zaspati?

| Health |

Instagran/@love_thoughts_2k17

Nesanica je jedan od najvećih problema današnjice.

Iako se nešto poput spavanja čini kao najprirodnija stvar, nekada je teško pronaći način kako zaspati. Preporučuje se da dnevno spavate barem 8 do 10 sati. No, u današnje vrijeme to je pravi luksuz. Manjak sna ne znači samo umor, već može imati znatan utjecaj na vaše psihofizičko stanje. Postoje načini kako sami možete stvoriti zdravije navike i poboljšati kvalitetu svoga sna.

ESENCIJALNA ULJA

Esencijalna ulja imaju moć pretvaranja vaše sobe u relaksirajuć i smirujuć prostor. Ulja, poput lavandinog, potiču relaksaciju i san. Stavite par kapi lavandinog ulja na svoj jastuk ili ga utrljajte na zapešća i sljepoočnice.

SMANJITE VRIJEME KOJE PROVODITE NA MONITORU

Plavo svjetlo održava vas budnima i ometa vaš san. Preporučuje se ne koristiti se mobitelima, tabletima, kompjuterom i TV-om najmanje sat vremena prije spavanja.

GLAZBA

Zvukovi poput zvuka vode dokazano pomažu u procesu uspavljivanja. Pustite si neku glazbu s interneta ili skinite APP koji simulira zvukove prirode i uživajte u opuštajućoj atmosferi dok tonete u dubok san.

NAPRAVITE RASPORED

Naša tijela prilagođavaju se rasporedu. Ako jednu noć ostanete dugo budni, najvjerojatnije ćete i sljedeću noć biti budni do kasnih sati. Pokušajte postepeno, svaku noć, ranije ići spavati . Ustanovite strog raspored, kada se ujutro budite i kada navečer liježete u krevet.