Kako sniziti visoki krvni tlak na prirodan način?

| Health |

Insstagram/@and_save

S obzirom na to da sniženje visokog krvnog tlaka poboljšava kvalitetu života, potrebno je upregnuti sve svoje potencijale u postizanju cilja.

Visoki krvni tlak danas je jedna od najčešćih zdravstvenih tegoba, a mi smo pronašli kako ga sniziti prirodnim putem.

U nastavku vam donosimo 5 namirnica bogatih kalcijem, magnezijem i kalijem koji prirodno snižavaju visoki krvni tlak.

Jogurt
Ovaj mliječni proizvod odličan je izvor kalcija i drugih minerala koji pozitivno djeluju na ljudsko zdravlje. Jogurtom započnite dan, ali ga iskoristite i za pripremu niskokaloričnih umaka za salatu i mesna jela.

Kivi
Osim što obiluju vitaminom C, kivi će vam pomoći u snižavanju krvnog tlaka. Najbolje ga je jesti svježeg u voćnim salatama.

Breskve
Breskve su mnogima omiljeno ljetno osvježenje. Dobro je znati i da sadrže mnoštvo hranjivih vitamina i minerala dobrih za ljudsko zdravlje. Najbolje bi bilo da ih jedete svježe ili od njih pripremite smoothieje.

Grah
U grahu se nalazi značajna količina kalcija, magnezija i kalija koja blagonaklono djeluje na snižavanje krvnog tlaka. Grah možete jesti u obliku variva, od njega raditi juhe, dodavati ga salatama ili pripremiti pire.

Banane
S jednom srednje velikom bananom zadovoljit ćete 12 posto dnevnih potreba za kalijem, a dobra vijest je i da su banane voće odličan saveznik u borbi protiv stresa.