Kako se zdravo udebljati?

| Health |

 

Instagram/@justtnic

Puno ljudi ima prekomjernu težinu ili su pretili, ali istovremeno postoji i puno osoba sa suprotnim problemom, odnosno manjkom tjelesne težine.

Ako želite dobiti kilograme, jako je važno da to učinite kako treba.

Donosimo vam 4 pravila za zdravo debljanje:

Povećajte unos kalorija i broj obroka
Prvo i osnovno pravilo koje morate poštovati ako se želite udebljati je jesti češće i jesti više. To podrazumijeva 3 glavna obroka dnevno te 3 međuobroka.

Pametno s ugljikohidratima
S obzirom na to da su ugljikohidrati osnovni energetski izvor u prehrani čovjeka, važno je da njihov unos bude redovan i pravilan. Tako je prije treninga najbolje pojesti obrok koji će se većim dijelom sastojati od složenih ugljikohidrata. Najbolji izvori ugljikohidrata su oni poput integralnog kruha, tijesta, zobenih pahuljica, zobene kaše, raznog voća i povrća.

Jedite energetski bogatu hranu i koristite umake
Korištenje puno začina i umaka može pomoći. Što je hrana ukusnija, to će vam biti lakše pojesti veću količinu. Što se tiče energetski bogatih namirnica, birajte zdravije opcije poput suhih šljiva, avokada, maslaca od kikirikija i slično.

Redovno vježbajte
Vježbanje i pravilna prehrana su ključni za debljanje i dobivanje mišićne mase. U procesu dobivanja mase pokušajte što više raditi vježbe s utezima, a aerobni trening radite jednom tjedno. Nakon treninga preporučuje se pojesti obrok bogat proteinima.