Kako se zdravo hraniti na poslu?

| Health |

Zbog brzine naše svakodnevice se na radom mjestu često zaboravljamo zdravo hraniti.

S obzirom na to da na radnom mjestu provodimo i po osam i pol sati, u tom razdoblju nekako dođe vrijeme i doručka i ručka.

Zbog toga kada nas obuzme glad, posežemo za onim što nam je najbliže i najjednostavnije kupiti, a to su najčešće peciva, pizze, hamburgeri i sva ona nezdrava, masna hrana koja, osim što šteti našem zdravlju, nas deblja.

S obzirom na to da je doručak najvažniji obrok koji mnogi preskaču, pripremajte ga i konzumirajte kod kuće.

Kako bi se naš metabolizam probudio nakon višesatnog spavanja, a naše tijelo dobilo neophodnu energiju, potrebno je najkasnije sat-dva nakon buđenja imati doručak. Za doručak možete konzumirati jaja, integralne žitarice i povrće. Takav obrok obiluje proteinima, vitaminima, mineralima i složenim ugljikohidratima pa je savršen izbor za doručak.

Za ručak izaberite juhu, meso i salatu koji obiluju hranjivim materijama koje su lagane za probavu i odličan način za pripremu probavnih organa za teži obrok. Prednost treba dati mesu koje je kuhano ili zapečenom mesu. Kao prilog koristite sezonsko povrće, rižu ili tjesteninu, što će nutritivno upotpuniti vaš ručak. Na vama, vašoj inspiraciji je kako iskombinirati meso kao namirnicu i povrće, žitarice kao drugu skupinu i odlučiti želite li neki rižoto s piletinom, salatu s tunjevinom, piletinom ili neko varivo pripremiti kući i ponijeti na posao ili naručiti u nekom obližnjem restoranu.