Kako se riješiti bolova na prirodan način?

| Health |

 

Ako imate problema s bolovima i ozljedama, konzumacijom ovih namirnica možete ih ublažiti, a možda vam više neće trebati ni tablete protiv bolova.

Postoje namirnice koje mogu smanjiti kroničnu upale, a u nastavku smo izdvojili šest najučinkovitijih namirnica koje će ublažiti svaku bol i olakšati vašu svakodnevicu.

Losos

Ova masna riba je puna omega-3 masnih kiselina koje čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava. Omega-3 masne kiseline ublažavaju i sprječavaju razvoj upalnih procesa, stoga su idealne za tretiranje reumatoidnog artritisa.

Menta

Ulje paprene metvice ublažava bolne grčeve, plinove i nadutost. Radi toga je idealan za ublažavanje simptoma sindroma iritabilnog crijeva. Čaj od mente je idealan za probavu i ublažavanje bolova u želucu.

Crno vino

Istraživanja pokazuju da resveratrol, antioksidans koji se nalazi u tamnom grožđu, može ublažiti oticanje diskova što dovodi do bolova u leđima. Iako crno vino sadrži veće količine resveratrola, pripazite na konzumiranu količinu. Ženama se preporučuje jedna čaša vina dnevno, a muškarcima dvije..

Trešnje

Trešnje sadrže antioksidans antocijanin koji je poznat kao protuupalni antioksidans, a redovna konzumacija soka od trešanja može pomoći da se riješite boli i ukočenosti.

Đumbir

Đumbir se često spominje u tradicionalnoj medicini kao lijek protiv mučnine i radi svojih umirujućih svojstava. Đumbir se također može koristiti za ublažavanje boli, upaljenih mišića i menstrualnih grčeva. Postoji istraživanje kojim je dokazano da đumbir može djelovati kao protuupalni lijek za predmenstrualne bolove.

Kurkuma

Istraživanja pokazuju da kurkumin, sastavni dio kurkume, može djelovati na ublažavanje boli uzrokovane reumatoidnim artritisom ili osteoartritisom. Crni papar pomaže u boljoj apsorpciji kurkumina, stoga pomiješajte kurkumu s paprom, medom i naribanim đumbirom. Uzimajte 1 žličicu ove mješavine svaki dan, dok bol ne popusti.