Kako se oporaviti od gripe bez odlaska u bolnicu?

| Health |

Instagram/@weworewhat

Gripu uzrokuje virus koji se prenosi kapljicama u zraku nastalim kihanjem ili kašljanjem zaražene osobe, a svi je se želimo riješiti što brže, posebice sada kada nam je jak imunitet najvažnija stvar. 

Ako bolujete od gripe, brzo djelovanje i neke jednostavne mjere bi mogle napraviti razliku.

U nastavku vam donosimo 3 savjeta koja će pomoći da se što prije oporavite od gripe.

Odmarajte se
Istraživanja su pokazala da optimalna količina sna održava imunološki sustav zdravim i da je presudno za sposobnost tijela održavati optimalan broj bijelih krvnih stanica te da se bori protiv infekcije. On također može spriječiti da u prvom redu ne dobijete gripu jer će tada tijelo moći proizvesti više antitijela kako bi odgovorilo na imunizaciju i zaštitilo vas.

Ostanite kod kuće
Nije da trenutno imamo izbora, ali trebamo imati na umu da je važno ne dolaziti u doticaj s drugim ljudimakako ne biste prenijeli virus. To također može umanjiti rizik od razvoja komplikacija poput upale pluća.

Pazite što jedete i pijete
Bez obzira na to radi li se vrućoj juhi, vodi ili voćnom soku, mnogi stručnjaci vjeruju da je važno piti najmanje osam šalica tekućine od 250 mililitara dnevno tijekom jake gripe. Uobičajeni simptomi gripe poput znojenja i curenja iz nosa povećavaju količinu vode koju vaše tijelo gubi, tako da zadržavanje unosa tekućine sprečava dehidrataciju. Hrana s visokim sadržajem vitamina C, poput kivija i zelene paprike, kao i ona bogata antioksidansom beta karotenom, poput mrkve, slatkog krumpira i tikvica, može pomoći jačanju vašeg imunološkog sistema.