Kako se izboriti protiv virusa prirodnim putem?

| Health |

Instagram/@weworewhat

Nagla promjena vremena pogodna je za razvijanje virusa pa je važno na vrijeme ojačati imunitet kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije i ojačali svoj imunološki sustav.

U jačanju imuniteta nam može pomoći usvajanje navika koje blagotvorno utječu na naš imunološki sustav.

U nastavku vam donosimo 3 navike uz koje možete na prirodan način ojačati svoj imunitet.

Osigurajte si 8 sati kvalitetnog sna
Dok spavamo, naša se tijela obnavljaju i obavljaju određene hormonalne i metaboličke procese koji su ključni za naše zdravlje. Iako se stručnjaci ne mogu složiti koliko nam je zapravo sna potrebno, možemo reći da je osam sati neki sveti cilj. U slučaju da se i nakon takvog sna budite nenaspavani i umorni, znači da imate poremećaj ciklusa spavanja. Bez previše brige i panike, postoji mnogo prirodnih dodataka koji mogu pomoći da ponovo uspostavite pravilne cikluse sna.

Postignite i održavajte zdravu tjelesnu težinu
Nitko ne kaže da morate biti mršavi poput modela u časopisima. Na kraju, to ni nisu ispravni standardi ljepote, ali u osnovi vaša težina ne bi trebala imati previše veze s ljepotom već s vašim zdravljem. Višak kilograma vas u najboljem slučaju umara i šteti vašoj kralježnici, a u najgorem je povezan s brojnim opasnim bolestima pogotovo ako vam je većina masnoće u predjelu trbuha. Ne želimo vas strašiti, ali zdravstveni rizici pretilosti vrlo su vezani za imunološki sustav i uključuju kod žena rak dojke i grlića maternice, kod muškaraca također povećanu opasnost od raka prostate, dok kod oboje povećavaju kardiovaskularni rizik i spuštaju otpornost na infekcije.

Jedite voće i povrće
Iako zvuči kao floskula, voće i povrće, zaista čini dobro našem imunitetu. Prirodni vitamini puno su bolji od raznih pripravaka koje možete uzeti putem tableta. Naravno, ovdje govorimo o „pravom“ voću i povrću, a ne o onom lijepom, neprirodnom i manipuliranom. Neka vam ne bude teško prošetati se do najbližeg placa i kupiti neke od prirodnih namirnica koje će čuvati vaš imunitet.

Instagram/ @toneitupnutrition