Kako preživjeti migrenu na poslu?

| Health |

Kad god vam se dogodi da imate napad migrene, osjećaj je grozan, no ako vam se desi migrena na poslu, to dodatno otežava situaciju. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koje možete isprobati kako biste lakše preživjeli dan i spriječili eskalaciju bolova.

Kada osjetite da će vas uhvatiti migrena, odmah reagirajte jer što prije odgovorite, to ćete je prije i prekinuti. Uzmite analgetik što prije, a zatim odvojite koju minutu kako biste prošetali ili malo odmorili, prije nego što lijek počne djelovati.

Potrudite se prilagoditi okruženje kako biste se što prije oporavili. Ako je moguće, prigušite svjetla, i u sobi i na ekranu kompjutera, utišajte ton na mobitelu i zatvorite vrata ureda kako biste smanjili iritacije izvana.

Dok imate migrenu, vaša koncentracija i produktivnost vjerojatno će biti prilično smanjeni. Identificirajte najvažnije dnevne zadatke i pokušajte dogovoriti da ih obavi netko drugi ili im odgodite rok za drugi dan. Čuvajte energiju za stvari koje obavezno morate obaviti.

Dehidracija može uzrokovati ili intenzivirati migrenu pa pazite da vam bočica s vodom uvijek bude pri ruci.

Ako ste nedavno preskočili obrok, imajte na umu da bi glad mogla biti okidač za pojavu migrene te bi hrana mogla ublažiti bolove. Čak ako i glad nije neizdrživa, mali, lako probavljivi obroci ili međuobroci tijekom dana održat će vašu energiju na nivou i spasiti vas slabosti.

Jednom kad prođe migrena, pružite sebi dovoljno vremena da se oporavite. Dugotrajna iscrpljenost, slabost i glavobolja trebaju vremena da bi u potpunosti prošli. Postepeno se vratite poslu.

Na kraju, imajte na umu da je prevencija najjači i najučinkovitiji način da eliminirate migrenu.