Kako olakšati simptome menopauze?

| Health |

Pinterest

Menopauza predstavlja kraj reproduktivne dobi žene.

Menopauza se obično javlja u 51. godini života i sa sobom donosi simptome koji su individualni i raznoliki jer kod nekih žena mogu biti blaže, a kod nekih ozbiljnije izraženi.

Donosimo vam 5 načina kako se suočiti sa svim negativnim reakcijama vašeg tijela u menopauzi:

Nahranite mozak
U menopauzi možete imati probleme s koncentracijom. Zbog toga izazovite svoj mozak na nove načine. Bavite se novim hobijem ili upišite neki strani jezik. Mozak stalno mora raditi kako ne biste imali problema s pamćenjem. Uostalom, i stres može biti jedan od uzročnika slabog pamćenja, a novi hobi i smanjit će i količinu stresa.

Rashlađivanje
Valovi vrućine vas noću ostavljaju natopljenom znojem i ne daju vam spavati. Postoje načini kako spavati bez takvih problema. Stavite vrećicu zamrznutog graška u jastučnicu. Okrenite jastuk preko noći na hladnu stranu i pokušajte zaspati. Prije spavanja uključite ventilator da bi se zrak kretao.

Njegujte strast
Nađite si više vremena za seks. S masažom, predigrom i nekim novim stvarima u krevetu povećajte želju za seksom.

Pomozite svom tijelu
Promjene hormona koje prate menopauzu ostavljaju vaginu suhom što može učiniti seks bolnim. Budući da je seks u ovom razdoblju veoma važan, koristite vaginalne kreme na bazi vode.

Vodite dnevnik
Pišite dnevnik kako biste mogli zaključiti što vam pokreće nervozu koju osjećate. Kofein? Alkohol? Topla soba? Stres? Sve su to uobičajeni uzroci. Izbjegavajte stres u što većoj mjeri.