Kako hrana koju jedemo utječe na naše raspoloženje?

| Health |

 

Postoji izreka da smo ono što jedemo.

Drugim riječima, ono što jedemo izravno utječe na naše fizičko i psihičko zdravlje. Iako možda zvuči prejednostavno, ova je izreka najkraća i najvažnija uputa za sve one koji žele poboljšati kvalitetu svog života.

Dobra i raznovrsna prehrana osigurava dovoljno energije i podiže raspoloženje.

Loša prehrana ne samo da ne opskrbljuje organizam energijom, nego ga i dodatno iscrpljuje.

Pixabay

Ono što jedemo uvelike utječe na to kako se osjećamo. Prelazak na energetski kvalitetnu hranu važan je za cjelokupno zdravlje te postizanje visoke razine energije i osjećaj zadovoljstva.

Nedavna studija izolirala je 12 najvažnijih nutrijenata koji su posebno dobri za pojačanje stvaranja endorfina, koji je poznat kao hormon sreće, i onog feel good faktora.

Kako biste se bolje osjećali kruh, tjesteninu i rižu zamijenite slatkim krumpirom jer on sporije otpušta šećer u krvotok i tako dovodi do ujednačenije razine energije.

Konzumirajte namirnice koje u sebi sadrže folnu kiselinu, željezo, omega-3 masne kiseline, magnezij, kalij, selen, tiamin, vitamine A, B6, B12, C i cink.

Hrana je gorivo za vaše tijelo i jako je važni ispravno se hraniti. Ako u automobil stavite krivo gorivo, automobil će se pokvariti. Isto vrijedi i za vaše tijelo. Balansirana i zdrava prehrana vratit će vam izgubljenu energiju te će dobro utjecati na vaše mentalno zdravlje.