Kako znojenje utječe na naše zdravlje?

| Health |

 

Mrzili ovu svakodnevnu pojavu ili ne, znojenje izuzetno pozitivno djeluje na našu kožu te je jedan od najočitijih znakova čovjekovog dobrog zdravlja, ali i lijepe kože.

Ljeti znojenje pomaže u regulaciji tjelesne temperature, dok, kada je riječ o njezi kože, stručnjaci tvrde - znojenje ima itekako djelotvoran učinak.

U nastavku vam donosimo 4 blagodati znojenja.

Svojevrsna zamjena za piling

Velika količina prirodne soli izbacuje se znojenjem te se tako koža rješava i prirodne prljavštine koju raznoraznim pilinzima pokušavamo iskorijeniti. Zanimljivo je da je znoj “dobar prijatelj” osobama koje imaju problem sa suhom kožom i alergijama.

Pomaže u detoksikaciji tijela

Znojenjem se oslobađaju toksini koji inače mogu izazvati posljedice po našu kožu kao što su akne, bubuljice, ali i zatvorene pore.

Pomlađuje kožu

S obzirom na to da se znojenjem izbacuju raznorazni toksini, znojenjem koža postaje svježa i prozračna. To ćete najbolje uočiti nakon intenzivnog treninga, u trenucima kada se tijelo oslobodi štetnih tvari.

Sprečava kožne bolesti

Znoj u svom sastavu sadrži prirodni antibiotik koji se aktivira u slanom znoju i ubija bakterije na koži. Prema istraživanjima, on je izuzetno učinkovit u suzbijanju prehlade i kožnih bolesti.