Eterična ulja su učinkovit način borbe protiv stresa; donosimo vam 4 najbolja izbora

| Health |

 

U cijeloj ovoj situaciji s korona virusom smo totalno zaboravili na pozitivno raspoloženje koje nas inače drži početkom proljeća pa je većina ljudi po prevelikim stresom.

Najjednostavniji način da se riješite stresa, osim onoga da duboko dišete, je koristiti eterična ulja prije spavanja za opuštanje jer miran i kvalitetan san učinkovito pomaže u borbi protiv stresa.

Prije spavanja izbjegavajte čitanje raznih vijesti i radije to vrijeme provedite u opuštanju eteričnim uljima, a mi vam donosimo 4 najbolja eterična ulja za rješavanje stresa.

Ulje ruže
Ruža je fantastična za emotivna stanja u kojima je najbolji odabir iza lavande jer potpomaže u rješavanju depresije i anksioznosti, pomaže s napadajima panike te rješavanju osjećaja šoka i oplakivanja.

Ulje lavande
Lavanda je poznata posvojim opuštajućim svojstvima. Uz nju ćete lakše spavati, ublažiti napade panike, opustiti uznemireni trbuh i generalni osjećaj nervoze.

Ylang Ylang
Ovo vrlo popularno ulje u svijetu ljepote može pomoći s anksioznosti, stresom i depresijom jer ima opuštajući i razbuđujući efekt. Ylang Ylang potiče veselje, hrabrosti, optimizam i ublažava strah, a pritom može pomoći i kod nesanice. Doduše, pripazite jer nije dobro koristiti ulje Ylang Ylanga kada imate nizak krvni tlak.

Kamilica
Opuštajući miris i okus kamilice pridonosi harmoniji duha, smanjuje razdražljivost, anksioznost i zabrinutost.