Dash dijeta: tajna najatraktivnijih žena svijeta

| Health |

Instagram / @raw_manda

Svi znamo uvriježeno mišljenje o dijetama, malo izgubiš, a onda još više dobiš... neučinkovito, nezdravo... ali, mora postojati nešto posebno u načinu prehrane koji je već sedmu godinu za redom proglašen najboljom dijetom. Dash dijeta neće vas izgladniti niti prisiliti na jutarnji jogging.

Dash dijeta uravnotežuje tijelo kroz zdravu prehranu tako da smanjuje apetit te poboljšava zdravlje. Ova dijeta smatra se jednostavnom promjenom prehrane te se jednostavno integrira u svakodnevni život. Vrijeme nakon Božića i Nove godine, idealno je za početak Dash dijete.

U osnovi ova dijeta se bazira na konzumaciji svega, ali manje od svega. Tajna je savršenih figura modela poput Adriane Lime koja je nedavno otkrila kako uživa u čokoladi. Međutim ona uživa u tamnoj čokoladi s manje šećera i masnoća, naravno u par kockica, a ne cijelom pakiranju. Ovo je jednostavno objašnjenje ove dijete. Možete konzumirati sve s time da trebate paziti na konzumaciju 'zdravijih' varijanti i to u umjerenijoj količini.

Instgaram / @veganfoodspot

Dash dijeta bazira se na receptima koji uključuju sirovu hranu, voće, žitarice, ribu.. Izvorno ova dijeta bila je namijenjena u svrhu snižavanja povišenog krvnog tlaka i razine kolesterola, međutim ubrzo je postala jedan od najdražih načina za gubitak kilograma i to onih koji se više nikada ne vraćaju.

Neke od namirnica koje promovira Dash dijeta su bezmasno mlijeko, kava bez kofeina, maslinovo ulje, grah, riba, perad (crveno meso treba izbjegavati), voće, povrće, orasi...

Instagram / @tropicallylina

Dan možete započeti s voćnom salatom, jogurtom i orasima. Za ručak počastite se ribom i salatom, a za večeru s piletinom i povrćem. Bezbrižno pojedite koju kockicu čokolade i međuobrok. Dash dijeta zapravo i nije dijeta, nego koncept zdravog života. Tako kažu. Ako ste se upravo odlučili za Dash dijetu, sretno! I javite rezultate!