Kako prirodnim putem liječiti alergiju na ambroziju?

| Health |

 

Alergija na ambroziju je jedna od najčešćih alergija, ali postoje prirodni pripravci koji pomažu kod simptoma.

Krajem kolovoza i početkom rujna cvjeta ambrozija, biljka na koju većina ljudi ima alergiju.

Simptomi alergije na ambroziju su isti kao i kod svih drugih alergija. Curenje nosa, kihanje, svrbež očiju, suzenje ili napad kašlja i napad otežanog disanja, najčešće u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima. Ne postoji univerzalni lijek, ali postoje prirodni pripravci koji vam mogu pomoći. Najpoznatiji su kopriva, jogurt i majčina dušica.

Kopriva je prirodni antihistamin i imunomodulator te čistač cijelog organizma i tako pomaže kod svih vrsta alergija. Ublažava simptome alergije kao što su kihanje i svrbež očiju.

Čaj od majčine dušice ublažava kašalj te ima umirujuće djelovanje na grlo (posebno ako je upaljeno). Za ublažavanje alergijske reakcije, majčina dušica izvrsna je u kombinaciji s koprivom. Kako biste iz ove dvije bilje izvukli maksimum pripremite čaj s 2 jušne žlice čaja od koprive i jednu jušnu žlicu majčine dušice prelijte s pola litre uzavrele vode. Poklopite i pričekajte 15 do 20 minuta.

Probiotici iz jogurta stimuliraju sekreciju imunoglobulina na sluznici crijeva koji sprečavaju prodor antigena u krv te neutraliziraju toksine.