Činjenice koje niste znali o crnom češnjaku

| Health |

 

Pixabay

Crni češnjak je češnjak čiji češnjevi postaju crni fermentacijom pod određenim uvjetima, ali na potpuno prirodan način.

On je rezultat fermentacije običnih glavica češnjaka tijekom točno određenog vremena na visokim temperaturama u zatvorenom prostoru. Rezultat takvog procesa je češnjak izvana bijel, na kakav smo navikli, ali koji kad se oljušti pokaže crne češnjeve.

Donosimo vam tri blagodati crnog češnjaka:

Crni češnjak je češnjak čiji češnjevi postaju crni fermentacijom pod određenim uvjetima, ali na potpuno prirodan način.

On je rezultat fermentacije običnih glavica češnjaka tijekom točno određenog vremena na visokim temperaturama u zatvorenom prostoru. Rezultat takvog procesa je češnjak izvana bijel, na kakav smo navikli, ali koji kad se oljušti pokaže crne češnjeve.

Donosimo vam tri blagodati crnog češnjaka:

Bogat je antioksidansima

Antioksidansi djeluju neutralizirajući štetne slobodne radikale kako bi spriječili stres. Crni češnjak pokazuje puno veću biološku aktivnost od svježeg bijelog luka, uključujući i njegova antioksidacijska svojstva.

Pomaže u borbi protiv raka

Istraživači vjeruju da su antikancerogeni učinci dobivenog češnjaka posljedica njegovih antioksidantnih spojeva. Komponente češnjaka povezane su sa smanjenjem tumorskih markera i pomažu smanjenju rasta i širenja ćelija raka u tijelu.

Jača zdravlje srca

Jedna od najpoznatijih blagodati bijelog luka je njegova sposobnost da zaštiti i poboljša zdravlje vašeg srca. Bijeli luk crne boje također može pomoći jačanju zdravlja srca, pri čemu neke studije čak pokazuju da može biti jednako efikasan kao i sirovi češnjak.