
Glavobolja je vrlo učestala kod mnogih. Puno je razloga koji mogu uzrokovati glavobolju. Svakako radi li se o kroničnim glavoboljama koje su jake i učestale posjetite liječnika.
Uzroci su razni od stresa, umora, lošeg vida, ali i prehrane. Ne biste vjerovali, ali hrana koju unosite u svoj organizam uvelike može utjecati na vaše zdravlje pa i na glavobolju.
Boli li vas glava učestalo svakako obratite pozornost na svoju prehranu, a koju hranu biste trebali izbjegavati saznajte u nastavku.

1. Sir
Sirevi sadrže tiramin odnosno aminokiseline koje su povezane s migrenama.
2. Čokolada
Mliječna čokolada može izazvati loš neurološki efekt.
3. Sladoled
Velik broj osoba, koje pate od učestalih glavobolja, je osjetljivo na hladne gutljaje i zalogaje. Stoga izbjegavajte hladne napitke i sladoled.
4. Prerađena hrana
Kobasice, salame, konzervirana hrana sadrže nitrate koji uzrokuju migrene.
5. Vino
Vino sadrži sulfate koji mogu biti uzrok snažnih glavobolja.