5 razloga zašto trebate jesti više ugljikohidrata

| Health |

Ostavite se zelene salate u koju uvijate ono što jedete – savršeno je zdravo uživati u ugljikohidratima za kojima žudite, naravno u zdravima - onima iz cjelovitih žitarica.

Donosimo vam 5 razloga zašto ne trebate izbjegavati ugljikohidrate:

Reguliranje probave
Vlakna također pomažu kod još jedne tjelesne funkcije: pražnjenja crijeva. Ugljikohidrati iz cjelovitih žitarica čuvaju vaš probavni sistem i omogućavaju redovno eliminiranje toksina.

Imat ćete zdraviju kožu i kosu
Tko bi rekao da vaša ljepota počinje od kruha? Ali, to je istina: kruh od cjelovitih žitarica je prepun vitamina B i proteina, što smanjuje broj godina vašoj koži i kosi.

Imat ćete više energije
Da, kruh sadrži ugljikohidrate. No, po riječima mnogih stručnjaka za prehranu, oni nisu obavezno loši po vas. Odgovarajuća vrsta osigurava dugotrajnu energiju tijekom dana, kao i brojne druge prednosti po zdravlje.

Vaše opće zdravlje će biti bolje
Bez obzira jeste li mladi ili stari, muškarac ili žena, unos kruha od cjelovitih žitarica ima širok opseg prednosti po zdravlje. Brojne studije su pokazale da ugljikohidrati u cjelovitim žitaricama mogu smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, visokog krvnog tlaka i raka debelog crijeva.

Bit ćete sretniji
Neraspoloženi ste? Pojedite sendvič bez grižnje savjesti. Ugljikohidrati povećavaju nivo neurotransmitera serotonina odgovornog za dobro raspoloženje u mozgu, što vam popravlja raspoloženje i smanjuje želju za nezdravim grickalicama kao što su slatkiši.