5 razloga zašto biste trebali jesti trešnje

| Health |

Pixabay


Sezona je uživanja u trešnjama i njihovim brojnim pozitivnim utjecajima na zdravlje.

Osim samostalno, trešnje možete jesti s raznim jelima i kolačima.

Pročitajte 5 razloga zašto biste trebali češće jesti trešnje.

Dobre su za vid i kožu
Još jedan dobar razlog zašto biste trebali jesti trešnje je taj što je ovo voće odlično za vid. Trešnje sadrže dosta vitamina A, a dio ovog vitamina je beta karoten koji poboljšava vid i čini vaše oči zdravijim. Retinol je još jedan dio vitamina A koji pomaže da vaša koža izgleda zdravo i svježe. Trešnje sadrže 20 puta više vitamina A od jagoda i borovnica, pa zašto ih ne biste jeli češće?

Podižu razinu energije
Konzumiranjem trešanja na prirodan način pomažete tijelu u dobivanju više energije. Većina kalorija u ovoj voćki potječe iz prirodnih šećera u njima koji vam poboljšavaju raspoloženje i podižu nivo energije. Zato, sljedeći put kad u toku dana osjetite pad energije, posegnite za šakom trešanja i odmah ćete se osjećati bolje.

Poboljšavaju probavu
Zbog velike količine vlakana, trešnje poboljšavaju varenje i smanjuju nivo kolesterola u krvi. Šaka trešanja dnevno je sasvim dovoljna za željeni efekt.

Rješavaju probleme s nesanicom
Ako imate problema s nesanicom, jedite svakodnevno trešnje da bi vam se poboljšao san. Trešnje sadrže melatonin koji pomaže utonuti u san. Jedite redovno trešnje i više nećete imati potrebu za pijenjem lijekova za bolji san.

Pomažu u sprječavanju raka
Jeste li znali da redovnim konzumiranjem trešanja se možete izborite s određenim tipovima raka? Trešnje su pune prirodnih, snažnih antioksidanata koji smanjuju rizik od dobivanja raka i umanjuju efekte starenja. Zato se potrudite ove sezone jesti što više trešanja.