5 namirnica za uspješno liječenje mamurluka

| Health |

Ako se pitate kako izliječiti mamurluk od sinoćnjeg nezaboravnog provoda, pronašli smo namirnice koje će vam pomoći.

Svima nam se dogodilo da se dan nakon lude zabave cijeli osjećate loše i da smo pokušali sve što ste čuli da pomaže u liječenju mamurluka, ali ništa nije upalilo.

Lijek za mamurluk ne postoji, ali neke namirnice mogu biti od velike pomoći u njegovom ublažavanju.

Neki se kunu da kava rješava sve probleme, drugi da je rješenje u hamburgeru, a stručnjaci tvrde kako te namirnice pogoršavaju simptome mamurluka. Istražili smo što kažu stručnjaci i za vas pronašli namirnice koje pomažu kod mamurluka.

Zobene pahuljice

Zobena kaša je savršen izbor za ublažavanje mamurluka jer zobene pahuljice sadrže B vitamin, kalcij i magnezij, a lako su probavljive i smiruju probavu.

Banane

Banane su jako dobre u borbi protiv mamurluka. One sadrže veliku količinu kalija pa ako ih budete jeli, vratit ćete razinu kalija u organizmu u normalu.

Jaja

Jaja sadrže aminokiselinu koja se naziva cistein i koja lomi acetaldehid, nusproizvod koji nastaje kada jetra razbija etanol. Osim toga, bogata su B vitaminima, za koje su studije ustanovile da pomažu sa simptomima mamurluka.

Hrana bogata proteinima

Hrana koja ima visoku razinu proteina, kao što je govedina, može obnoviti nedostatak aminokiselina, a orašasti plodovi, osim što su bogati proteinima, doprinose poboljšanju razine magnezija koji je vjerojatno opao zbog konzumacije alkohola.

Voda

Važno je da jutro nakon zabave pijete puno vode i pića bogatih elektrolitima, kao što su kokosova voda i sportska pića. Kako vam je zbog alkohola dehidrirao organizam, sada taj nedostatak tekućine morate nadoknaditi.