5 najgorih namirnica za vaše zdravlje i liniju

| Health |

Žitarice

Svi se možemo složiti da restriktivna prehrana dugoročno šteti našem fizičkom i mentalnom zdravlju.Za naš razum važno je uživati u onome što jedemo, a glavni naglasak je da količina hrane bude umjerena.

No, bez obzira na to je li vaš cilj gubitak masti ili ne, postoje neke namirnice koje pružaju minimalne prehrambene koristi te koje bismo trebali ograničiti ili izbjegavati.

Postupak uklanjanja tih namirnica trebalo bi započeti postupno. Započnite jesti ove namirnice sve rjeđe, a zatim smanjite količinu porcija koju jedete, kako biste ih u konačnici u potpunosti uklonili.

Zdrava prehrana je pažnja i svjesnost onoga što konzumirate, a u nastavku vam donosimo pet namirnica koje debljaju i koje trebate  u potpunosti ukloniti iz svoje prehrane.

Gazirani sokovi

Pića s dodanim šećerom jedna su od najlakših stvari koje možemo izbaciti iz prehrane.

NHS smjernice preporučuju odraslima da ne konzumiraju više od sedam kockica šećera (ili 30 grama) šećera dnevno, a napici od kave  i razni sokovi visoki su izvor šećera koji se brzo nakupljaju u vašem tijelu.

Zaslađene žitarice

Ovo je još jedno mjesto za rezanje dodanog šećera.  Slatke žitarice i aromatizirana instant kaša prepuni su šećera i rafiniranih žitarica, koji sadrže minimalnu količinu vlakna.

Umjesto toga, uživajte u cjelovitim žitaricama ili staromodnoj zobi sa svježim voćem.

Prerađeno meso

Prema jednoj studiji pokazalo se da prerađeno meso, uključujući slaninu, šunku i hrenovke, povećava rizik od srčanih bolesti za 42 posto, a rizik od dijabetesa za 19 posto.

Uz to, istraživanje je povezalo natrijev nitrat,konzervans koji se nalazi u tim namirnicama, povećava rizik za rak.

Sastojci koje ne možete izgovoriti

Kada nemate pojma što piše na popisu sastojaka, vratite taj proizvod na policu. Posebno biste trebali obratiti pozornost na umjetna bojila i dodane konzervanse koji ne dodaju nikakvu hranjivu vrijednost.

Trans masti

Trans masti povećavaju vaš sveukupni kolesterol te snižavaju vaš dobar kolesterol i povećavaju vaš loši kolesterol. Ukratko, prema jednom istraživanju, trans masti su povezane s većim rizikom od rane smrti i oboljenja od srčanih bolesti.