4 razloga da svaku večer popijete čaj od kamilice

| Health |

Čaj od kamilice su dugo koristi u liječenju nesanice, ali istraživanja pokazuju da ova čudotvorna biljka pomaže i u ublažavanju osjećaja tjeskobe te kod održavanja zdravlja kostiju.

Kada poslije večere popijete šalice čaja od kamilice, možda ćete se osjećati opuštenije i spremnije za spavanje onda kada to ne učinite. Ali nije samo topla tekućina ono što umiruje.

Kamilica ima svojstva koja zapravo pomažu poboljšati kvalitetu sna i raspoloženja, podržava zdravlje kostiju i ublažava bol.

U nastavku vam donosimo 4 najvažnije dobrobiti pijenja čaja od kamilice.

Pixabay

Pomaže kod nesanice

Čaj od kamilice dugo se koristi u liječenju nesanice. To je zato što kamilica sadrži apigenin, koji je flavonoid. Flavonoidi su kemijski spojevi koji biljkama daju boju i obiluju antioksidantima, pomažući vašem tijelu u borbi protiv toksina.

Održava zdravlje kostiju

Čaj od kamilice je dobar za zdravlje kostiju jer flavonoidi u kamilici pomažu kostima da se poprave i rastu. Također, kamilica može pomoći i u reguliranju aktivnosti zdrave izgradnje kostiju. Ovo otkriće može biti posebno značajno za žene koje su sklone osteoporozi u menopauzi, smanjenju estrogena i gubitku koštane mase.

Ublažava menstrualne bolove

Menstrualnu bol tijekom života može iskusiti i do 93 posto žena, a čaj od kamilice može biti jedan od rješenja za taj problem. Topli, umirujući napici mogu ukloniti bol. Ipak, kamilica je bolja jer poput mente i druge biljke ima djelovanja koja ublažavaju grčeve mišića. Kemijska struktura kamilice sadrži aminokiseline koje olakšavaju opuštanje maternice.

Pomaže kod anksioznosti

Kamilica je dobra za anksioznost prvenstveno zbog svojih efekata na simptome tog stanja. Poboljšavanjem sna, opuštanjem mišića, smanjenjem krvnog tlaka i omogućavanjem stanja opuštenosti možete smanjiti simptome tjeskobe poput nesanice i razdražljivosti.