4 namirnice zbog kojih neugodno mirišete

| Health |

  

Pixabay

 
Određena hrana može dovesti do toga da vaše znojne žlijezde luče znoj koji je drugačijeg i neugodnog mirisa.

Ako jedete neku hranu koja ima jak miris ili ima neke komponente koje utječu na miris, onda će vaše tjelesne izlučevine imati neugodan miris.

Kako biste izbjegli neugodan miris znoja, izbjegavajte sljedeće vrste hrane i pića.

Crveno meso
Crveno meso je isto na listi namirnica bogatih sumporom, a nakon burgera ili pljeskavice može se javiti neugodan miris sličan pokvarenim jajima, naročito nakon pražnjenja crijeva. Ljudi koji su vegetarijanci nemaju problema s ovim, jer masne kiseline nekako nađu put do znoja.

Začinjena hrana
Začin kao što je bijeli luk i crni luk dovode do pojave znoja koji miriše na luk, koji sadrži sumpor. Neće vam samo zadah biti neugodan nakon što pojedete kajganu s lukom već će taj miris biti i u vašim porama.

Alkohol
Kada popijete tekilu ona se u vašem tijelu pretvara u acetat ili acetnu kiselinu koja se izbacuje preko znoja pa ćete tako svima poslati jasnu poruku da ste sinoć išli u provod i opijali se.

Povrće iz porodice kupusa
Brokula, kelj i slično povrće također dovodi do neugodnog mirisa. Povrće sadrži sumpor koji ima miris pokvarenih jaja i jedenje ovog povrća može povećati rizik od bakterija kože koje dovode do lošeg mirisa tijela. Ako imate trimetilaminuriju, onda ovo povrće može izazvati da vaše tijelo miriše poput ribe.