3 zlatna pravila za zdravo srce

| Health |

Instagram/ @detox_recipes

Postoji mnogo načina kako se možete sami pobrinuti za zdravlje srca, a raznolika i kvalitetna prehrana jedan je od njih.

Infarkti, tahikardija ili bradikardija samo su neka od najčešćih oboljenja koja pogađaju ljudsko srce, a to je zdravijom prehranom i općenito zdravijim načinom života itekako moguće izbjeći.

Pročitajte 3 pravila kojih se trebate pridržavati kako biste svoje srce učinili zdravim:

Smanjite tjelesnu težinu
Iako je to ponekad vrlo teško učiniti, pokušajte iz svakodnevne upotrebe izbaciti što više nezdravih masnoća i ugljikohidrata. Ove dvije namirnice stvaraju višak sala na gotovo svim dijelovima tijela, što narušava fizički izgled osobe, ali još je gore to što debljina može prouzrokovati bolesti srca i krvnih žila.

Prestanite pušiti
Zastrašujući je podatak da osobe koje su duhanski ovisnici umiru 13-14 godina prije nepušača. Također, pušenje utrostručuje mogućnost javljanja srčanih oboljenja i udvostručuje rizik od srčanog udara za razliku od ljudi koji ne konzumiraju cigarete.

Zdrava prehrana 
Probajte jesti što više voća i povrća te žitarica, pokušajte unositi što više zdravih masnoća i proteina, a maksimalno izbjegavajte rafinirane šećere, gazirana pića i alkohol, hranu bogatu kolesterolom, ali i sol.