3 razloga da započnete dan zobenim pahuljicama

| Health |

Instagram/ @thefitfabfoodie

Zobena kaša je savršen izbor za doručak. 

Zobene pahuljice su jedna od najpristupačnijih namirnica u supermarketu, a imaju jednako dobar razlog biti super hrana kao i skupe goji bobice ili chia sjemenke. Pune su vitamina i minerala poput B1, B6, željeza, magnezija, biotina, silicijevog dioksida i vlakana.

Donosimo vam 3 razloga da započnete dan zobenom kašom:

Regulira razinu šećera u krvi
Topljiva vlakna u kombinaciji s visokim sadržajem magnezija reguliraju razinu šećera u krvi. Zobena kaša ima ovu kombinaciju. Ako pate od česte žudnje za hranom, trebali biste jesti zobene pahuljice svaki dan. Razina šećera u krvi se polako diže nakon jela te nema naknadne potrebe za dodatnom hranom, odnosno grozne žudnje za 'nečime'.

Pomaže kod probavnih smetnji
Bez obzira bila riječ o zatvoru ili proljevu, zob će djelovati na vašu probavu. Netopljiva vlakna djelotvorna su protiv konstipacije, a njihov je udio osobito visok u zobi. Najbolje je jesti 3 žlice zobenih mekinja svaki dan tijekom dva tjedna. Možete ih pomiješati u kolače, ispeći ih u kruhu, posuti ih preko salate, upotrijebiti ih kao juhu ili ih pomiješati s jogurtom.

Služi kao prirodni detox
Tijelo proizvodi otpadne tvari metabolizma i otrove koji se nakupljaju u tijelu putem hrane i okoliša. Vlakna u zobi pomažu vašem tijelu da se opet riješi ovog "smeća". Zobena kaša je savršeno jelo za detox.