3 razloga da odaberete kruške za užinu

| Health |

Bez obzira na to jedete li ih sirove ili termički obrađene, kruške su odlične za zdravlje.

Kruške su dobar izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju najprije na zdravlje probavnog, a zatim i kardiovaskularnog sustava. Zanimljiv je podatak da kruške sadrže više pektina od jabuka. Dijetalna vlakna u sinergističkom djelovanju s mineralom bakrom potiču djelovanje debelog crijeva te na taj način sprječavaju konstipaciju, time štite zdravlje debelog crijeva i reduciraju rizik od pojave raka.

Kruške su bogat izvor antioksidansa  te sprječavaju nastanak raznih bolesti. Savršen su izbor za užinu tijekom hladnih zimskih mjeseci. 

Donosimo vam 3 razloga zašto trebate početi jesti kruške:

Jačaju imunitet
Kruške su odlične za jačanje imuniteta. Bogate su antioksidansima sadrže vitamine i minerale koji će pomoći tijelu za obranu od gripe i prehlade.

Sprječavaju dijabetes
Kruške reguliraju razinu šećera u krvi i sprječavaju nastanak otpornosti na inzulin. Znanstvenici ističu da crvene kruške sadrže antocijanin koji smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Bogat su izvor vlakana
Jedna kruška sadrži oko 6 g vlakana, što je 20% od preporučene dnevne vrijednosti. Kruške sadrže I vlakna koja snižavaju razinu lošeg kolesterola.