Savjeti koji će vam pomoći riješiti se nesanice

| Health |

U današnjem užurbanom tempu življenja mnogi ljudi vjeruju da dobri spavači su oni koji instant zaspe.

No, ovaj stav može pokrenuti anksioznost kada nastup sna ne dolazi tako brzo, što dodatno odgađa uspavljivanje. Upravo zbog toga smo istražili trikove koji nam mogu osigurati dobar i kvalitetan san.

U nastavku vam donosimo 3 načina da se riješite nesanice.

Odvratite pozornost opuštajućim mislima

Ako primijetite da nakon sat vremena pokušavanja još uvijek niste zaspali, pokušavajte odvratiti pažnju opuštajućim mislima i slikama. Razmišljajte o najdražem odmoru ili zamišljajte da ste na plaži, čujete morske valove... i samo buđenje ujutro će vam biti opuštajuće.

Probajte vježbe disanja

Jednostavna tehnika opuštanja koja se naziva svjesno disanje se pokazala kao odličan način za brže uspavljivanje. Naime, ova vježba disanja obično se izvodi ležeći gdje polako i duboko udišete brojeći jedan, dva, tri, četiri, a zatim polako izdahnete brojeći pet, šest, sedam, osam. Ova vježba vam može pomoći da se opustite i spriječite tok misli koje ometaju vaš san.

Ustanite se iz kreveta

Najbolja praksa uključuje odlazak u krevet samo kada se osjeća pospanost i ustajanje iz kreveta ako san ne stigne za više od trideset minuta. Ustanite iz kreveta i otiđite u drugu sobu. Čitajte knjigu ili neki časopis, ali nemojte gledati televiziju i provjeravati mobitel. Ako vam je puno toga na pameti, možete zapisati neke misli kako bi vam bile podsjetnik ujutro. Kad se ponovno osjetite umornim, vratite se u krevet i pokušajte spavati.