3 načina da se brzo oporavite od gripe

| Health |

 

Instagram/ @tea

Gripa je zarazna bolest primarno respiratornog sistema koju uzrokuje virus koji se prenosi kapljicama u zraku nastalim kihanjem ili kašljanjem zaražene osobe, a ovo su neke metode kako možete pomoći sebi.

Ako bolujete od gripe, brzo djelovanje i neke jednostavne mjere bi mogle napraviti razliku.

Donosimo vam 3 savjeta kako biste efikasno mogli ublažiti simptome gripe:

Odmarajte se
Istraživanja su pokazala da optimalna količina sna održava imunološki sustav zdravim i da je presudno za sposobnost tijela održavati optimalan broj bijelih krvnih stanica te da se bori protiv infekcije. On također može spriječiti da u prvom redu ne dobijete gripu jer će tada tijelo moći proizvesti više antitijela kako bi odgovorilo na imunizaciju i zaštitilo vas.

Pazite što jedete i pijete
Bez obzira na to radi li se vrućoj juhi, vodi ili voćnom soku, mnogi stručnjaci vjeruju da je važno piti najmanje osam šalica tekućine od 250 mililitara dnevno tijekom jake gripe. Uobičajeni simptomi gripe poput znojenja i curenja iz nosa povećavaju količinu vode koju vaše tijelo gubi, tako da zadržavanje unosa tekućine sprečava dehidrataciju. Hrana s visokim sadržajem vitamina C, poput kivija i zelene paprike, kao i ona bogata antioksidansom beta karotenom, poput mrkve, slatkog krumpira i tikvica, može pomoći jačanju vašeg imunološkog sistema.

Ostanite kod kuće
Zadržati toplo tijelo kada se prvi put pojave simptome gripe pomaže organizmu da sačuva energiju za "imunološki borbu". Stručnjaci preporučuju da ostanete kući i da ne idete na posao te da se odmarate kako ne biste prenijeli virus. To također može umanjiti rizik od razvoja komplikacija poput upale pluća.