Grinch ipak nije ukrao Božić - stiže nam Fuliranje na terasi Esplanade

| Lifestyle |

Fuliranje u Esplanadi

Najbolja vijest ovih blagdana - Fuliranja će ipak biti

S radošću smo primili informaciju kako će Adventa kakav Zagrepčani poznaju i vole - ipak biti, odnosno da će se unatoč svim problemima, glavna adventska manifestacija- Fuliranje, ove sezone održati na terasi hotela Esplanade.

Kako već svi znamo, ovogodišnja situacija s Adventom, unatoč najavama iz Turističke zajednice grada koje ne odaju dojam da se išta promijenilo, poprilično je drugačija nego prethodnih. Temeljem raznoraznih malverzacija koje su se događale prijašnjih godina sa zakupom kućica na gradskim lokacijama, ove su godine zabranjene sve adventske manifestacije. Iako će Adventa u puno manjoj mjeri biti, on neće uključivati nijednu do sada poznatu manifestaciju - Advent na Europskom, Baš Naš Advent, Advent na Vranyczanyjevoj livadi, Advent ispred Johann Francka, Advent na Zrinjevcu ni klizalište na Tomislavcu. Nažalost u gradu nisu uspjeli razdvojiti tradicionalne manifestacije od sitnih prevaranata pa su odlučili ukinuti sve. Raspisali su manjkav natječaj za 20-ak ugostiteljskih kućica i odlučili komunicirati, unatoč činjenici da Adventa kakvog znamo  nema, da je ovakva situacija za Grad bolja jer su u startu od najma zaradili više. Ne uzimajući u obzir zaradu od potrošnje, poreza, prireza, turističkih aranžmana i svega drugog što je Advent u globalu donosio Gradu. No ovo nije tekst o krivim gradskim odlukama, već najava manifestacije koja je zapravo i pokrenula zagrebački Advent - Fuliranja. Svi se sjećamo kako je glavna iskra krenula iz male ulice nekoliko desetaka metara udaljene od glavnog trga - Tomićeve iz koje su doslovno ljudi ispadali, gurali se s autima susjeda i uživali. Zbog svih gradskih odluka i nemogućnosti najma ijedne gradske površine ili površine kojom upravlja ijedno gradsko poduzeće ili ustanova, ekipa iz Fuliranja uspjela je pronaći rješenje i organizirati omiljenu adventsku manifestaciju na terasi najstarijeg zagrebačkog hotela u samom srcu grada.

Ovogodišnje Fuliranje tako će se održavati od 2. prosinca do kraja godine i donijeti će toliko željeni osjećaj starog normalnog. Dvanaest ugostiteljskih kućica ponudit će najbolje okuse i mirise, dostojne tako posebnog  mjesta. Predstavit će se već nam poznati Chefovi Mate Janković iz istoimenog Instituta, Ivan Pažanin iz Chef’s Burgers, Mario Mihelj iz El Tora i Chefica Ana Grgić iz hotela Esplanade. Uz sjajne barove GINgle Bells, Rakijarnicu i Acrobat Champagne&Wine, svoju će gastro čaroliju predstaviti i novodolazeći restorani Izakaya, Restač, Beg’s Plant Based Butchery i Esplanade, blagdanska edicija restorana Good Kut i Taika, čarolija iz arktičkog kruga.

Osim kreativnih oblizeka posjetitelji će guštati i u glazbenim trenucima - uz mnoštvo DJ’a kao što su Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupa Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kritijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima. U pripremi je mnogo iznenađenja, a jedno od njih na veliki osmijeh mami - humanitarna aukcija Zaklade Marina Čilića.

Sigurni smo da nas čeka puno veselih druženja, finog kuhanog vina, vrhunske adventske street food ponude, dobre glazbe i hrpa drugih aktivnosti. Naravno sve uz poštivanje razmaka i drugih epidemioloških mjera kako bi nam blagdani protekli i u zdravlju.

Još jedino možemo dodati da se jako radujemo, jedva čekamo i vidimo se na Esplanadinoj terasi u blagdanskom duhu. A vi informacije o Fuliranju redovito pratite na njihovim društvenim mrežama.