Godine kada je zapravo najteže biti žena

| Lifestyle |

Žena

Svaki stadij života uvodi novi set problema i poteškoća u osobnu, intimnu i profesionalnu svakodnevnicu. Ali Wendy McCarthy, poduzetnica i autorica knjige "Don'tFence Me In", smatra da se pukotine i neravninve na životnom putu nešto češće i izraženije pojavljuju u razdoblju kada žene doživljavaju svoje kasne 20-e i rane 30-e godine.

"To je teško vrijeme", rekla je McCarthy. "Žena u tom razdoblju često mora donijeti odluku hoće li biti roditelj i nositi se sa svim pritiscima koji dolaze s tim ili nastaviti gurati karijeru. Moje iskustvo je da ambicija dolazi kasnije u životu." McCarthy objašnajva kako žene same očekuju da u tom razdoblju imaju stabilnu vezu, obitelj i karijeru - uzvišen cilj koji se rijetko ostvaruje u tako mladoj dobi. McCarthy priznaje da je "trenirala život" sve do 55 godine kada je u njemu napokon uspjela, podsjećajući nas da postoji dovoljno vremena za uspjeh (osobni i poslovni) kasnije u životu čak i nakon 30-ih pa i 40-ih. 

Kad se žena odluči baviti teškim žonglerskim poslom između karijere i obitelji, McCarthy vjeruje da je to jedan od ključnih razloga zašto mnoge žene počinju sumnjati u vlastitu sposobnost da ubrzaju svoju karijeru prema planu (i najčešće odustanu) - riječ je o realizaciji života koju australska odvjetnica Elizabeth Broderick naziva "kasnim nastupom feminizma". "To je nešto što mnoge žene dožive nakon rođenja djeteta, pogotvo kada shvate da se putevi karijere i obitelji apsolutno razilaze - a muškarcima ostaje sve isto. To su zbunjujuća, teška vremena. No, to je ujedno i razdoblje kada imate najviše snage i elena za rad." Ako vas vaše dijete ne motivira da radite, onda ne znamo tko će. A ako se i prije djeteta odlučite radije karijeru, znači da ste na dobrom putu da se potpuno formirate - sve su ostalo nadopune.