Mnoštvo događanja ovaj vikend u Zagrebu

| Lifestyle |

Advent u Zagrebu
Advent u Zagrebu

Kamo za vikend? Advent u Zagrebu!

Napokon je stigao vikend, a mi vam donosimo pregled vikend događanja u Zagrebu na koja trebate obratiti pažnju. Prestankom današnjeg radnog vremena isključite se iz poslovnog stresa i opustite dušu i tijelo odmarajući se i radeći samo ono što vas veseli. Al' nemojte samo spavati i gledati televiziju, izađite i prošetajte gradom, posjetite Advent u Zagrebu - Zrinjevac, Trg bana J. Jelačića, Cvjetni trg (jazz i klasika), Kvaternikov trg, Britanski trg, na Strossmayerovom šetalištu ...

"Fuliranje kod Uspinjače"

Obavezno posjetite i "Fuliranje kod Uspinjače" u Tomićevoj, rade svakodnevno do 23 sata, zagrijte se uz kuhano vino, grog, punč, rakiju, a u zimskoj kućici Lari & Penati uživajte u krvavicama s  zeljem, polama krumpira, francuskim krumpirom sa špekom, u prefinoj pašteti od bakalara, zagrijte se toplim grahom ili govedskom juhicom, a posebno guštajte u domaćim salenjacima i čokoladnoj torti ...

9. Velesajam kulture

Također, iako je počeo jučer (četvrtak), još uvijek stignete posjetiti 9. Velesajam Kulture koji se odvija u Studentskom Centru u Savskoj ulici sve do nedjelje 14.12. Program 9. Velesajma kulture i ove godine obuhvaća niz različitih umjetnika i mladih sudionika aktivnih na filmskoj, kazališnoj, glazbenoj, blogerskoj, fotografskoj i multimedijskoj sceni, a ulaz je besplatan za sva 42 događanja.

Humanitarna akcija za djecu bez roditeljske skrbi SOS dječjeg sela Lekenik

Budite velikodušni, tjekom subote i nedjelje posjetite humanitarnu akciju Udruge Umijeće življenja u Avenue Mallu na 1. katu, kupite čestitke koje su izgradila sama djeca i pomognite im. To su  djeca bez roditelja smještena u SOS selu Lekenik. Radi se o 300 djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Imajte srca!

Petak 14.12.2012.

Vip club, Trg bana Jelačića, 19h - Teatar poezije priređuje multimedijalno događanje pod naslovom "Arsen Dedić - Pjesnik opće prakse" (Arsen + mnogobrojni gosti)

Arena Zagreb, Lanište bb, 20h - Toni Cetinski i Karlovačko live

The Room, Izidora Kršnjavog 1, 22h - Mylious, bubnjarska senzacija iz New Yorka koji surađuje s Jay-Zem, P!nk, Mos Def, Quincy Jonesom i mnogi drugi

KDV Lisinski, Trg S. Radića 4, Velika dvorana 19 30 - Zagrebačka filharmonija "Na hrvatsko - austrijski način"

HDLU, Trg žrtava Fašizma bb, 19h - otvaranje 3. artOmata - sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta

Subota 15.12.2012.

Shamballa, Savska 30, 23h - Shapeshifters

Tvornica Kulture, Šubićeva 2, 21h - Hercules And Love Affair Soundsystem

Sax! , Palmotićeva 22, 20h - Rock večer - Sane

 Kvart, Heinzlova 66 ( stara Klaonica), 11-16h - Winter Baazar

Nedjelja 16.12.2012.

Pepermint, Ilica 24, 21h - Napadaj panike by sestre Nanut

Hrvatsko Narodno Kazalište, Trg Maršala Tita 15, 20h - Humanitarni koncert Ivo Gamulin Gianni i prijatelji ( Doris Dragović, Pastor Soler i David Elliot)

Ako se želite kulturno uzdizati, u kazalištima igraju sjajne predstave - u HNK igra Na tri kralja ili kako hoćete, u Gavelli San Ivanjske noći, u Histrionskom domu Hercegovci za volanom, u kino klubu Grič monodrama Jadrana Grubišića - Ptica, u Kerempuhu Krletka i Cabaret Chishche Lishche, u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog igra predstava Lutka, a u Komediji u 18 sati igra Djevojčica sa žigicama.

Naša vikend preporuka u kinima je : Hobiti "Neočekivano putovanje" (fant.), Argo (triler drama),  Sonja i Bik (kom.), a djecu svakako odvedite da pogledaju Pet legendi (animir).