Gdje za vikend - u Fužine

| Lifestyle |

Fužine

Napokon je došao kraj radnog tjedna. Jedva smo dočekali vikend i malo vremena koje možemo posvetiti sebi. Iskoristite vrijeme za malu avanturu i bijeg od svakodnevice te posjetite Fužine. Fužine su odlična vikend destinacija kako za dvodnevni izlet tako i za jednodnevni jer je prometno odlično povezan s ostatkom Hrvatske.
Na svega sat vremena vožnje autom od Zagreba smjestile su se Fužine. Poznato turističko odredište koje se diči dugom turističkom poviješću. Ono po čemu su Fužine poznate jest predivno jezero Bajer. Šetnica kojom možete obići cijelo jezero jednako je lijepa u svim godišnjim dobima jer klima u Fužinama je kontinentalna varijanta mediteranske s posebno lijepim proljećem, ljetom i jeseni te snježnim, često i dugim zimama.
Osim lijepe šetnice na jezeru Bajer, Fužine, pružaju mnogobrojne ostale aktivnosti jer se na jezerima održavaju jedriličarske regate, ronilačka natjecanja, a moguće je surfanje, vožnja čamcima i kanuima. Jezera pružaju mogućnost lova na ribu, a goranske šume pružaju mogućnost lova na divljač. U neposrednoj blizini jezera Bajer nalazi se i Špilja vrelo koja svoju ljepotu zahvaljuje upravo vodi jer samo na pedesetak metara nalazi se prekrasan gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom.

Špilja vrelo


Zbog odlične lokacije i prometne povezanosti Fužine se nalaze vrlo blizu mora stoga je moguće i posjetiti prekrasnu Jadransku obalu. Opatija ili Rijeka nalaze se na pola sata udaljenosti stoga je ručak u prekrasnoj Opatiji, okupanoj suncem, odlična ideja.

Opatija