Gdje u Zagrebu kupiti cvijeće?

| Lifestyle |

Nema osobe koja ne voli primiti cvijeće pa s cvijećem ne možemo pogriješiti ni u jednoj prilici. U mnogo prilika ono je idealan znak pažnje koji se poklanja, a za rođendane, krštenja, razne proslave i promocije cvijeće je obavezno. Naravno, cvijeće bi se trebalo nekad pokloniti nekom i bez nekog posebnog razloga, a žene si ga često kupuju same sebi, odnosno kao dio dekoracije za dom. Naime, cvijeće u domu daje neku svježinu, ljepotu i posebnu ugodu, a samo jedna vaza s par cvjetova dovoljna je da podigne cjelokupan prostor.

Većina muškarca  uglavnom ne zna (čast izuzetcima) odabrati lijepo cvijeće pa često mi žene dobijemo ne tako spektakularne bukete. No naravno, važna je namjera. Zato ovaj članak može poslužiti kao dobar vodič muškarcima gdje kupiti bukete cvijeća s kojim ne mogu pogriješiti, ali i mnogim ženama gdje kupiti cvijeće za neku prigodu, ovisno o tome u kojem se dijelu grada nalaze.

Danas vam donosimo po nama, neke od najljepših cvjećarni u Zagrebu koje će vas oduševiti svojim cvjetnim umjetničkim djelima. 

Cvjećarnica Pušlek

Mnogima jedino mjesto kupovine cvijeća, cvjećarnica Pušlek nalazi se na Heinzelovoj između kraja Martićeve, odnosno Kvaternikovog trga i Zvonimirove.  Vode je dvije simpatične sestre Jadranka i Đurđa Čop koje u svom asortimanu uvijek imaju najbolje, najkvalitenije i najsvježije cvijeće. Buketi koje možete pronaći ovdje zaista su senzacionalni i s njima se ne može pogriješiti. Sestre su već dugi niz godina izuzetno cijenjene i poznate u cvjećarnskim krugovima, izdvajaju se kvalitetom i posebnošću te prepoznatljivošću, a buketi se kod njih prodaju kao na traci.

Saša Šekoranja 

Saša Šekoranja

O ovom cvjećarskom geniju ne treba puno pisati, poznato je da je Saša Šekoranja prije svega umjetnik koji u svojim djelima koristi i cvijeće. Njegovi izlozi u Dežmanovom prolazu senzacija su za svakog tko voli cvijeće ili živi umjetnost. Njegovi buketi neka su druga dimenzija i nikako se ne mogu staviti u istu rečenicu s klasičnim.

Cvjetna galerija "RL"

Cvjetna galerija RL

Cvjećarna, odnosno cvjetna galerija RL iza koje stoji Renata Lovrenčić započela je svoju priču u Oktogonu,  a nastavila u ulici Kneza Ljudevita Posavskog. Njeni romantični i očaravajući buketi svakodnevno nas razveseljavaju preko Instagrama gdje u njima uživamo. Kaže se da cvijeće može popraviti svaki dan, a mi vam garantiramo da cvijeće cvjetne galerije RL sigurno popravlja i najgori dan.

Ira Commerce

Ira Commerce

Kada uđete u zagrebački Ira Commerce dućan koji se smjestio na zadnjem katu Avenue Malla znate da ste došli u pravi cvjetni raj. Ova cvijetna rapsodija umjetnog cvijeća, porculanskog dekorativnog asortimana i prekrasnih dodataka za dom zaokružena je sa savršenim buketima od sviježeg cvijeća.  

Blossom & Bloom 

Novootvorena cvjetna galerija u Gundulićevoj ulici prodaje trenutno jako popularno cvijeće u kutijama. Ručno napravljeni buketi u posebno dizajniranim kvallitetnim kutijama izazivaju oduševljenje svakog tko ih primi. Možete ih kombinirati uz eksluzivne pjenušce i macaronima Mak na konac.