Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola oduševio već prvi dan

| Lifestyle |

Jučer je na zagrebačkom Zrinjevcu u 11h otvoren prvi Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola na kojem će posjetitelji moći uživati u delicijama brojnih gastroizlagača, filmskim jelovnicima i filmovima u kojima hrana igra glavnu ulogu. Ovaj festival odvija se pod visokim pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba te Grada Zagreba i već je prvi dan pokazao kako itekako obogaćuje turističku ponudu i kako su Zagrepčani upravo nešto ovakvo priželjkivali u svome gradu.

Bilo je tu jučer ponešto za svakoga, od početka dana i ponude kasnih doručaka, slastica za popodnevnu šetnju gradom, odlične ponude za ručak poput kozica, lignji i brusketa s bakalarom do zelenom curry, pilećih krilca, pogačica od bundeve i svinjskih rebrica do sladoleda kada je zatoplilo i odlične ponude za večeru poput sushija i patke. Cijeli dan u ponudi su osim ledene Coca-Cole koja se gratis djelila uz filmska jela posjetitelji mogli uživati u odličnoj ponudi vina, ginova i rakija, a tu su bile i palačinke, fritule, kokice, kave, razne pite, baklave i još puno toga. Posjetitelji se tijekom cijelog dana mogu i fotografirati u Photo Boothiqueu, a svi koji se žele leći na travicu i odmoriti ili samo uživati na suncu koje najavljuju za cijelo vrijeme festivala ili pak filmovima mogu posuditi uz kauciju Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola dekice.

Početak djela s kulinarskim radionicama bio je rezerviran za poznatu gastroblogericu Sandru Gašparić, Coca-Colinu ambasadoricu i autoricu bloga ReciPeci koja je održala dvije radionice uz moderiranje direktorice festivala Suzy Josipović Redžepagić. Jednu namijenjenu studentima na kojoj je pokazala kako studenti mogu i uz ograničeni studentski budžet pripremiti ukusna jela jer se ravnoteža obroka može ostvariti s gotovo svim namirnicama. Druga je radionica bila namijenjena mladim zaposlenim ljudima kojima je pokazala kako mogu kuhanje uključiti u užurbani dnevni raspored jer balans između posla i uravnotežene prehrane može biti vrlo zabavan, bez puno utrošenog vremena.

Sandra će i danas u 13:30h održati još jednu kulinarsku radionicu na kojima će podsjetiti na važnost zajedničkog okupljanja obitelji za stolom i to u društvu poznate nutricionistkinje Diane Gluhak, gdje će mamama pokazati kako svojim tinejdžerima pripremiti ukusne i uravnotežene obroke te ih podsjetiti na važnost uključivanja djece u zajedničke obroke čime ih uče kvalitetnim prehrambenim navikama.

Danas će kulinarsku radionicu za Zapter, u 15:30h održati i poznati splitski chef Zlatko Marinović iz Noštroma koji će pripremati tunu koja će biti svježa dopremljena uz paviljon zagrebačkog Zrinjevca, osim njega u 18:30 svoju će radionicu održati poznati chefovi Branko Ognjenović i Zlatko Vide za Electrolux i Majstor Kuhar Akademiju.

Ono najatraktivnije čeka nas u 20:30 kada će se na livadi parka Zrinjevac održati projekcija filma Chef u kojem glavne uloge imaju Jon Favreau, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman i Oliver Platt. Ovaj film svi će posjetitelji moći doživjeti i osjetilom okusa, naime Pod Zidom će u svojoj kućici nuditi "Mojo Pork Cubanos" sendvič koji u ovom filmu zapravo ima glavnu ulogu, osim toga The Hole In One Pub Zagreb pripremat će "Pulled Pork", inspiriranu jelom "Mojo-Marineted Pork Shoulder" iz filma.

Chef

Generalni partner ovog festivala je Coca-Cola koja svakom posjetitelju koji naruči jedan od ova dva filmska jela danas, ali i filmskog jela bilo koji drugi dan, poklanja gratis Coca-Colu 0,5 l. Iz Coca-Cole poručuju: „Podrška Food Film Festivalu Zagreb logičan je nastavak naših aktivnosti usmjerenih na osvješćivanje javnosti o važnosti zajedničkog okupljanja za stolom i uživanja u druženju i ukusnim obrocima s članovima obitelji i prijateljima. S tim smo ciljem pokrenuli i projekt Podijelimo radost za stolom kojim podsjećamo da je, unatoč suvremenom načinu života, natrpanim dnevnim rasporedima i drugim čimbenicima koji nas udaljavaju jedne od drugih, još uvijek moguće pronaći zajedničko vrijeme za okupljanje za stolom, dijeljenje radosti i stvaranje uspomena. U tome nam pomaže i naša ambasadorica projekta, gastroblogerica Sandra Gašparić, koja će na svojim radionicama s posjetiteljima festivala podijeliti nekoliko recepata i trikova za što bržu i jednostavniju pripremu ukusnih obroka. Pozivam sve ljubitelje dobre zabave uz jelo i piće da nam se pridruže“, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Bugarsku.

Što još dodati, osim reći da nipošto ne propustite ovo događanje u centru Zagreba.